+359 89 7977944
CHANEL N°5

CHANEL N°5

Свържете се с нас за възможна дата за доставка.
Продукт в транспортна опаковка.
Продукта е изчерпан
Вид: WOMAN
Продукт: 100 ml.
Тип: Бутикови
Тип: EDT

През 1921 г. Габриел Шанел моли Ърнест Бо да създаде женски аромат. Бо и представи мечтателна композиция, която използва безпрецедентно алдехиди. Габриел Шанел избра петата проба от аромата и реши да го нарече просто N ° 5. През 1924 г. тя пуска тоалетна вода № 5, топла, ярка версия на аромата .Интензивните връхни нотки, доминирани от иланг-иланг и нероли, са подсилени от алдехидите. В основата на аромата е пълнотата на великолепен флорален акорд с роза и жасмин. Основата от ванилия, ветивер и сандалово дърво създава топла и жизнена пътека.Някои идват и си отиват, други остават завинаги. Създаден през 1921 г., този аромат остава един от най-популярните и до днес. Според изследване, бутилка парфюм Chanel # 5 се продава на всеки 55 секунди в света. Този легендарен парфюм с право се счита за най-известния аромат на 20-ти век.Историята му започва през 1920 г., когато любимият на Габриел Шанел Дмитрий Романов (между другото, представител на кралското семейство, Великият херцог, внук на Александър II и съучастник в убийството на Григорий Распутин) я запознава с бившият придворен парфюмер на семейство Романови – Ърнест Едуардович Бо. Преди да се срещне с Ърнест Бо, Коко не се замисля сериозно за създаването на собствен парфюм.При производството на парфюми от онова време се използват само естествени съставки: екстракти от цветя, мускус, кехлибар. Следователно всички аромати са доста предсказуеми, нестабилни и в по-голямата си част имат аромат, абсолютно идентичен с този на определено цвете. Коко не харесва това. Смята, че единственият наистина изискан аромат е миризмата на чисто, измито тяло, всичко останало беше лош вкус за нея и белег на буржоазен стил. Но Ърнест успява да й предложи нещо, което я кара да преразгледа възгледите си. Това нещо бяха алдехидите.Така се ражда Chanel # 5 – букет от абстрактни цветя и женственост, които не могат да бъдат изразени с думи, аромат, който се е разпалвал от най-много легенди през цялото време. Вечна стойност, рядка и модерна. Лукс и чар отвъд модата. Познат на всички и не притежаван от никого, този абстрактен букет е първата парфюмна композиция, която съчетава флорални есенции и алдехиди в такава пропорция.N ° 5 остава признат абсолютен еталон в света на парфюмерията.

 

Свързани продукти

chanel n°5 parfum cheveux
Продукт в транспортна опаковка.
Продукта е изчерпан
Вид: WOMAN
Продукт: 35 ml.
Тип: Бутикови
CHANEL N°5 PARFUM
Продукт в транспортна опаковка.
Продукта е изчерпан
Вид: WOMAN
Продукт: 35 ml.
Тип: Бутикови
CHANEL N°5 EAU DE PARFUM
Продукт в транспортна опаковка.
Продукта е изчерпан
Вид: WOMAN
Продукт: 100 ml.
Тип: Бутикови
Тип: EDP

Специални предложения

Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.
Всички цени в сайта са в български лева.
LuiLei

Всички продукти, публикувани в магазина са абсолютно 100% оригинални, с гарантирано качество и произход. В сайта се предлага голям асортимент от дамски и мъжки парфюми на водещи световноизвестни марки.

Социални мрежи